Akıl Para ile Satılmaz Atasözünün Anlamı İnsanların yetenekleri birbirinden farklıdır ve herkes başka bir olaya karşı ilgilidir. Kimileri resim yapabilir kimileri de şarkı söyleyebilir. Eğer bir konuda yeteneğiniz yoksa bunu para vererek satın alamazsınız. Zekâ parayla satın alınamaz. Herkesin olaylara bakış açısı ve düşünme yetisi farklıdır ve kimse zekâsını bir…
Para ile İmanın Kimde Olduğu Bilinmez Atasözünün Anlamı

Para ile İmanın Kimde Olduğu Bilinmez
Para çoğu toplumlarda aracı olmanın haricinde en önemli değer olarak öne çıkar. Bazen insanlardan bile öne konulan para; hep gizlenen ve tamamının diğer insanlara tam olarak açıklanmadığı bir araçtır. Paranın saklanması ile imanın saklanması da aynı şekilde işler. Allah ile kulu arasındaki irtibatın nasıl olduğu ve kişinin gerçekten imanlı olup olmadığı tam olarak bilinmez. İman: Allah ile kulun arasında olduğundan diğer insanlar imanın kimde olduğunu anlayamaz. Kendini açık eden kişilerinde olduğu bilinir. Fakat gerçek imanlı bir bireyin aslında kim ya da hangi bireyde olduğunu ise sadece Allah bilir. Paranın da insanlar arasında çok değerli olduğu bilindiğinden kişinin sahip olduğu para miktarı da tam olarak bilinmez.
Para ile İmanın Kimde Olduğu Bilinmez Atasözünün Anlamı
Para ile imanın saklandığı bir gerçektir. Kişi ne kadar parası olduğunu kimselere açık etmez istemez. İnanan kişiler için asıl olan imanın saklı kalmasıdır. İnancını yaşamak isteyen kişi kendisi ile Allah arasında bir köprü kurmalıdır ve diğer kişilere ihtiyacı aslında yoktur. Bu yüzden para gibi bir metanın ve Allah ile kulun yakınlığının kimlerde olduğu tam olarak bilinemez.
Para ile İmanın Kimde Olduğu Bilinmez Atasözünün Kısaca Anlamı
Para ile imanın kimde olduğu bilinmez atasözünün kısaca anlamı ise; kişi her ne yaparsa kendi kendisi mesuldür. Sahip olduğu para ve yaşadığı imanı sadece kendisi bilir ve bu şekilde gider. Bu konuda yorum yapmak doğru değildir. Çünkü hiç umulmadık kişiler umduğumuzdan daha zengin ya da daha dindar çıkabilir.