Atasözleri Sözlüğü

Parasız Pazara Kefensiz Mezara Gidilmez Atasözü Anlamı

07.03.2021
315
Parasız Pazara Kefensiz Mezara Gidilmez Atasözü Anlamı

Parasız Pazara Kefensiz Mezara Gidilmez Atasözü Anlamı

Köklü geçmişe sahip bir millet olarak ne kadar şanslı olduğumuzu izah etmeye kalksak ömrümüz yetmez diyebiliriz. Hayatımızın her alanında atalarımızdan bize kalan tecrübeler ve sözler ile hayatımızı daha kolay hale getirebiliyoruz. Onların engin deneyimleri hayatımıza ışık tutarak bize yol göstermektedir. “Parasız pazara kefensiz mezara gidilmez” atasözü de bunlardan birisidir. Belli bir işi gerçekleştirmek için yola çıkmadan evvel ihtiyaç duyulacak olan hazırlıkların tamamlanması gerekir. Böylelikle amaca ulaşmak daha kolay ve gerçekçi olacaktır.

Bir amaca erişmek veya bir isteğin gerçekleşmesini beklemek için çaba sarf etmek gerekir. Bu çabaların gösterilirken de bizleri sonuca götürecek her türlü maddi ve manevi teçhizatın donatılmış olması, araç ve gereçlerin hazırlanmış olması elzemdir. Böylelikle gerekli hazırlıkları tamamlanmış olan bir amaç için sonucun beklendiği gelmesi çok da zor olmayacaktır. Olması gerektiği gibi lazım olan hazırlıkların yapılmaması, adeta boş bir mühimmat deposuyla savaşa girmeye benzer. Hal böyle iken de hayal edilen sonucu beklemek çok da gerçekçi bir beklenti olmayacaktır. Sonuç hüsran olunca da üzülmemek gerekir. Bu nedenle en sağlıklı ve güvenilir bir şekilde tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından amaca ulaşmak için harekete geçmek gerekir.

Parasız Pazara Kefensiz Mezara Gidilmez Atasözü Kısaca Anlamı

Her işin belirli bir yolu ve yordamı vardır. İstenilen işin gerçekleştirilebilmesi için önceden gerekli olan hazırlıkların tamamlanması ve ona göre yola çıkılması gerekir. Nasıl ki pazardan alış veriş yapmak için yanında para olması gerekirse mezara da konmak için kefenli olmak gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. BAYRAM KANCIK dedi ki:

    NE KADAR DA DOĞRU…