Can Çıkar Huy Çıkmaz Atasözünün Anlamı İnsanların alışkanlıklarını ve karakterlerini değiştirmek çok zordur ve neredeyse imkansızdır. İnsanlar çocukluklarından yetişkin olana kadar çeşitli alışkanlıklar edinirler ve bu onların karakterini oluşturur. Bir kimse tembelliğe alıştıysa ve bunu huy edindiyse onu değiştirmek ve çalışkan olmasını sağlamak zordur. İnsanlar özellikle belirli bir yaştan sonra…
Rüşvet Kapıdan Girince İnsaf Bacadan Çıkar Atasözünün Anlamı

Rüşvet Kapıdan Girince İnsaf Bacadan Çıkar
Rüşvet uzak durulması gereken bir kavramdır. Rüşvet yemek adlı bir tabirinde dilimizde bulunduğu bilinir. Rüşvet ile işini düzene koyan ve diğer insanların hakkını yiyen bir kişide artık diğer kişilerin durumunun ne olacağı ve nasıl etkileneceği ile ilgilenmez. Rüşveti rahatlıkla alan bir kişinin hiçbir işine tam olarak güven kalmaz. Toplumlarda rüşvet ile işini yaptıran kişiler var oldukça düzen ve nizam kalmaz. Diğer kişilerin hakkını gasp eden rüşvet yiyenden artık umut yoktur.
Rüşvet Kapıdan Girince İnsaf Bacadan Çıkar Atasözünün Anlamı
Vicdan çok ince bir çizgidir. Rüşvet alan kişilerin vicdan terazisi de şaşmıştır. İnsanlar için önem arz eden kurum ve kuruluşlarda rüşvet alan kişilerin bulunması; ihtiyacı olan ve işini zamanında yaptırması gereken kişilerin hakkına gasp olacaktır. Rüşvet alan kişi insaf ve acıma duygularını bir kenara bırakmıştır. Haktan ve hukuktan yana olmayan rüşvet alan kişi toplum içinde birçok olumsuzluk çıkarır. İnsafını bırakan ve önemsemeyen kişiden ihtiyaç sahibi olan kişilere hiçbir şekilde fayda gelmez.
Rüşvet Kapıdan Girince İnsaf Bacadan Çıkar Atasözünün Kısaca Anlamı
Önemli kurum ve kuruluşlarda rüşvet alarak parası olan kişilere öncelik veren kişiler vicdanını ve merhametini terk etmiştir. İnsan olmanın en önemli şartlarından birisi olan acıma duygusu; kaybedenler için insanlık yok denecek kadar az olur. Rüşveti rahatlıkla alan ve yiyen kişiler bu kategoride bulunur.