Ayağını Yorganına Göre Uzat Atasözünün Anlamı Her insanın belirli bir geliri vardır ve eğer yaptığı harcamalar gelirini geçerse sonrasında problemler yaşayabilir. Maddi anlamda problem yaşamamak için herkesin gelirine göre harcama yapması gerekir. En çok kullandığımız atasözlerinden biri olan kalıp kişilere gereği olmadığı müddetçe harcama yapmamalarını öğütler. Kişi eğer fazla harcama…
Şer İşi Uzat Hayra Dönsün, Hayır İşi Uzatma Şerre Dönmesin Atasözü

Şer İşi Uzat Hayra Dönsün, Hayır İşi Uzatma Şerre Dönmesin Atasözünün Anlamı
Yapılan bir işin sonu her ne kadar kötüye giderse gitsin o işten pes etmeyip işin sonuna gidilmesidir. Yapılan işin sonunu görmeden pes edilmemesidir. Yapılan işlerin tamamının sonunun azimle yapılması sonucunda iyi bir işe dönebileceğini atalarımız bize yıllar önce öğüt vermişler. Pes etmek kötü giden her şeyin daha kötüye gideceğini düşünerek bir şey yapmadan oturmak o işin kötüye gitmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Ancak atasözünün devamında bahsedilen durum biraz daha farklıdır eğer sen elinde doğruya giden bir durumu olayı çok uzun süre bekletirsen ertelersen o iş elbet kötüye gidecektir.
Şer İşi Uzat Hayra Dönsün, Hayır İşi Uzatma Şerre Dönmesin
Denge önemlidir, pes etmemek bir işin devamını görmeden o işten vazgeçmemek insanların tüm hayatı için çok önemlidir. Pes etmek bir şeyin sonunu görmemek her insanın hayatlarında yaptığı büyük hatalardan yalnızca birkaçıdır. Hayatımızın her alanında yaptığımız hatalarımızdır aslında atalarımızın sözünü ettiği durum. Kötü giden her şeyden çabucak vazgeçeriz ama iyiye giden işlerimizi uzattıkça uzatırız. Kötüye giden şeyler bitirme arzumuz, iyiye giden durumları uzatma halimiz yaptığımız işlerin hep kötü sonuç vermesine sebep olur. Bu gibi durumlarda atalarımızın da dediği gibi kötüleri iyiye çevirmekten vazgeçmemek, iyileri de kötüye dönüşmeden bitirmemiz gerekir. Yoksa elimize geçecek tek şey başarısızlıklarımız olur.