Acı Söz İnsanı Dinden, Tatlı Söz Yılanı Deliğinden Çıkarır Atasözünün Anlamı Onur kırıcı, sert ve kötü sözler insanı öfkelendirir; sabrını taşırır, çileden çıkarır, hoş olmayan davranışlara sürükler. Bunun aksine yumuşak, tatlı, hoş sözler de öfkeli, geçimsiz, saldırgan insanları yatıştırabilir; zarar vermelerinin önüne geçip onları doğru yola sokabilir. Acı Söz…
Tatlı Söz (Dil) Yılanı Deliğinden Çıkarır Atasözü Anlamı

İçindekiler
Tatlı Söz (Dil) Yılanı Deliğinden Çıkarır Atasözü Anlamı
Bir insana davranış şeklimiz söylediğimiz sözler karşıdaki insan her ne kadar kötü olursa olsun onun sakinleşmesini ve yumuşamasını sağlar. Tatlı dille hoş sözlerle söylenen cümlelere en kötü insan bile karşı koyamaz. O insan kötü bir karar vermişse kararından da vazgeçmiyorsa hoş söylemler karşısında inadından vazgeçebilir.
Tatlı Söz (Dil) Yılanı Deliğinden Çıkarır Atasözü ile İlgili Kompozisyon
İletişimin hayatımızdaki yeri çok büyük ve önemlidir. Karşılıklı iletişim kurarken söylediğimiz kelimeler ve ağzımızdan çıkan her söz karşıdaki insanın bize göstereceği tepkiyi belirler. Kurduğumuz iletişimde söylediğimiz hoş cümleler, iyi niyetli düşünceler ve nazik kelimeler karşıdaki insanın bize vereceği tepki sert olsa dahi onun sakinleşmesini sağlar.
Örnek verecek olursak karşıdaki bir insandan bir şey isterken sert bir şekilde istemek onun bize yardım etmesini engelleyecektir. Yardım istediğimiz insandan yumuşak bir dille ricada bulunmamız ise karşıdaki insanın düşüncelerinin değişmesini sağlar.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözünde söylenmek istenen de bu şekilde kötülükle yaklaştığımızda sonuçlar istediğimiz gibi olmaz ancak iyilikle, hoş dille yaptığımız davranışlar en kötü insanın bile inadından vazgeçmesini güzel düşüncelere sahip olmasını sağlar. Üslubun hayatımızdaki yeri önemlidir. İnsan ilişkilerinde en önemli yere sahip olan iletişimde sağlam bir bağ kurulması için saygılı olmak gerektiği gibi nazik konuşmanın da önemi vurgulanmıştır.