Atasözleri Sözlüğü

Ulu Sözü Dinlemeyen Uluya Kalır Atasözü Anlamı

10.04.2022
178
Ulu Sözü Dinlemeyen Uluya Kalır Atasözü Anlamı

Ulu Sözü Dinlemeyen Uluya Kalır Atasözü Anlamı

Büyük sözü dinlemeyen kişiler, farklı farklı sıkıntılara düşer, hayıflanır durur. Yüksek tecrübeli kimselerin sözlerini, öğütlerini dinlemeyip kendi bildiği doğrultusunda giden kimseler büyük zararlara uğrarlar. Ek olarak sıkıntı ve dertten kurtulamazlar.

Ulu Sözü Dinlemeyen Uluya Kalır Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Yaşça büyük olan kişiler, zaman zaman genç insanlara edindikleri deneyimlerin sonuçları değerlendirerek pek çok uyarılarda bulunurlar. Amaçları, zamanında yapmış oldukları hataları çocukların, gençlerin yapmasını engellemek veya başkalarının başına geldiği kötü bir durumu, diğerlerinin başına gelmemesini sağlamaktır.

Çünkü o insanların karşılaşacağı kötü bir duruma onlarla beraber kendileri de üzülecektir. Bütün bu olanlara rağmen bazı gençler, büyüklerin sözünü dinlemez onlarla alay ederler. Böyle kişilerin başına mutlaka kötü bir olay gelmesi beklenir. Zamanında ulu sözü dinlemedikleri için pişmanlık duyarlar fakat bu pişmanlığın yararı olmaz.

Hayat karşısında ne kadar olay yaşamış olursan ne kadar bilgeli olursan ol kendinden büyüklerin tecrübelerinden de faydalanmayı da bilmelisin. İçinde bulunduğunuz durumu çözemeyeceğinizi anladığınızda büyüklerin geçmiş zaman tecrübeleriyle bir çırpıda çözebilirsiniz. Ulu insanlar size, doğru yolu hayattan edindiği tecrübelerle öğretmeye çalışır. Eğer bu sözleri dinlemezseniz ileride pişmanlık duyabilirsiniz. Bu sebepten dolayı Ulu sözü dinlemeyen uluya kalır atasözü kullanılmaktadır. Eğer uluya kalmak istemiyorsanız ulu sözünden dışarıya çıkmamalı, onların tavsiyelerine kulak vermelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.