Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Atasözü Anlamı Hayatımızda en çok kullanılan atasözlerinden birisidir. Bir kişinin gücü yetmediği durumlarda iki kişinin ya da daha fazla kişinin yardım ederek o işi kolayca yapabileceği anlamına gelir. Yardımlaşmayı teşvik eden bir atasözüdür. Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Kompozisyon…
Var Evi, Kerem Evi; Yok Evi, Verem Evi Atasözü Anlamı

İçindekiler
Var Evi, Kerem Evi; Yok Evi, Verem Evi Atasözü Anlamı
Bir kimsenin elinde ve avucunda varsa ancak bu durumda etrafına da vererek onlara yardımcı olabilir. Eğer kendinde de yoksa başkalarına vermek bir kenara olsun kendi evinde dahi yokluğun vermiş olduğu sıkıntı ve üzüntülerle boğuşur. “ Var evi, kerem evi; yok evi, verem evi “ atasözü bu durumu çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Varlık içerisinde olan bir evde bolluğun vermiş olduğu bir rahatlık ve huzur vardır. Gelen misafirler mümkün mertebe kusursuz ve bol ikramlı ağırlanmaya çalışılır. Aynı şekilde etrafında bulunan yokluk ve fakirlikle boğuşan evlere de yardımı dokunur. Yokluk olan bir evde ise anca sıkıntı ve üzüntüler vardır. Bu nedenle etrafındakilere maddi anlamda pek bir katkısı olamayacaktır. Kısaca özetlemek gerekirse varlıklı olan ev içerisinde yaşamak çok daha kolaydır ve etrafına yardımcı olabilmek de böylelikle kolay olacaktır. Yokluk olan evde ise sıkıntılar ve üzüntülerden bol başka bir şey yoktur.
Var Evi, Kerem Evi; Yok Evi, Verem Evi Atasözü Kısaca Anlamı
Kerem, bolluk ve bereket anlamındadır. Hem maddi hem de manevi olarak varlıklı olan evlerde her açıdan cömertlik vardır. Yokluk ve sefalet bulunan evlerde ise sıkıntılar ve sorunlar bulunur. Kısacası varlıklı aileler bolluk ve bereketiyle beraber etrafına da yardımlarda ve ikramlarda bulunur. Yokluk içerisindeki aileler ise kendilerine dahi yetecek kadar gereksinimlerini karşılayamayacak durumda oldukları için üzüntü ve sıkıntı ile iç içedir.