Atasözleri hem gerçek hem de mecaz anlam taşımaktadır. Atasözünde olduğu gibi suyun durulması için akması gerekmektedir. Mecazi anlamda ise bir konu, olay ve durum için birçok tartışma, çekişme yaşanabilir. Ancak bütün bu çekişmelerin aydınlanması ve çözüme kavuşması için herkesin fikrini söylemesi, niyetini belirtmesi ve içinde hiçbir şey bırakmaması gerekmektedir. Herkes…
Yağmurlu Gün Tavuk Su İçmez Atasözü Anlamı

İçindekiler
Yağmurlu Gün Tavuk Su İçmez Atasözü Anlamı
Yağmurlu gün tavuk su içmez atasözü ile kişilerin zaten halihazırda ellerinde var olan dünyevi varlıklar için başka bir yere bakmayacakları ve bunları elde etmek için yeniden çalışıp çabalamayacakları anlatılmak istenmiştir. İnsanlar, maddi ve manevi değerleri kendileri sahip olmadığı zaman kazanmak ister.
Yağmurlu Gün Tavuk Su İçmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon
İnsanlar hayatları boyunca ister maddi ister manevi olsun yeni varlıklar elde etmek için çalışır. Bir tavuğun yağmurlu bir günde başka bir yerde su aramaya ihtiyacı olmayacağı gibi bir kişi de kendi yaşantısı içerisinde zaten bulunan mallar için farklı yerlere bakmaya gereksinim duymaz. Kişi de böyle olunca kendinde olmayanlar için çalışır ve emek ile çaba sarf eder.
İhtiyaçlarını gidermek için uğraşan bir kişinin, hayatında bulunanlar için harcama yapması mantıksız olur. Eğer elinde hiç olmayan bir şey varsa bunu kazanmaya çalışması daha doğrudur. İlk önce eksiklerin giderilmesi için emek verilmesi gerekir. Böylece kişinin yaşam şekli de tamamlanmış olur ve hayat kalitesi artar.
Kısacası bu atasözünde insanların hükmettikleri mallar için farklı bir yere gitmeyeceği ve gereksiz yere uğraş vermeyeceği ifade edilir. Kimse, başkalarına da ihtiyaç duyarken var olanlar için boşa zaman harcamak istemez. Hazır da olanı kullanmak daha doğru bir karar olacağı gibi kişiyi maddi ve manevi kayıplardan korur.