Ağlama Ölü İçin Ağla Deli İçin Atasözünün Anlamı Yakınlarımızdan birini kaybettiğimizde bu çok canımızı acıtır ama acımız hep aynıdır sabittir artmaz ya da azalmaz. Onu kaybetmenin ve bir daha göremeyecek olmanın acısını hissederiz. Ancak yakınlarımızdan ya da sevdiğimiz kişilerden biri akli dengesini yitirdiğinde onu her gün o şekilde görmek bizi…
Yol Üstüne Bostan Ekme El İçin, Kocalıkta (İhtiyarlıkta) Avrat Alma El İçin Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Yol Üstüne Bostan Ekme El İçin, Kocalıkta (İhtiyarlıkta) Avrat Alma El İçin Atasözünün Anlamı
Bu atasözünün anlamı koruması olmayan açık, yol üstüne ekilen şeyler korunaksız olduğu için zarar görür kopar tahrip olur. Yaşlılıkta da kendinden yaşça çok küçük kişilerle evlenen ihtiyarların mutlu olamayacağını, kadının istediklerini karşılayamayacağı için mutsuz olacağı anlamına gelir. Yani kısaca insanlar kendilerine ve ailelerine fayda sağlamayacak işlere girmemeleridir.
Yol Üstüne Bostan Ekmek El İçin, Kocalıkta (İhtiyarlıkta) Avrat Alma El İçin Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Günümüzde insanlar, çevredekiler ne der nasıl yorum yapar yakışık almaz diye işlerini yapıyor veya uyarlayıp yapıyorlar bu yüzden de ne fayda görüyorlar ne de çevresindekiler fayda görüyor bu yüzden hiçbir işi el için yapılmayacağını işlerimizi layığı ile yapılması gerektiğini unutmamalıyız
Birilerine yaranmak için yapılan işlerde aynı şekilde fayda getirmediği gibi bize zarar verir bu yüzden yol üstüne bostan ekme el için, ihtiyarlıkta avrat alma el için demiş atalarımız. Çünkü yola ekilen bostan zarar görür, kopartılır. Aynı zamanda ihtiyarlıkta genç biriyle evlenmek doğru olmaz çünkü kendi yaşıtı olmadığı için o evlilik çok sürmez.
El için yapılacak şeylerdense kendi yararımız için bir şeyler yapmalıyız. Kendi faydamız için çalışmalı ve yaşamalıyız. Bostanı yol üstüne değil güvenli yere ekmeli, ihtiyarlıkta avrat almamalıyız. Başkalarının faydasını kendimizden önde düşünmemeliyiz.