Aç Koyma Hırsız Olur, Çok Söyleme Yüzsüz Olur, Çok Değme Arsız Olur Atasözü Açıklaması Aç koyma hırsız olur, çok söyleme yüzsüz olur, çok değme arsız olur atasözümüzde Atalarımız aslında birçok şeyi tek bir cümlede ima etmeye çalışmışlardır. Çocukluğundan itibaren kendimiz yönetip büyüttüğümüz bir bireyi çok fazla baskılar altında tutup, kendi…
Acemi Marangozun Talaşı Tahtasından Çok Olur Atasözünün Anlamı

Acemi Marangozun Talaşı Tahtasından Çok Olur Atasözünün Anlamı
Bir işte yeterince tecrübesi olmayan, o işin nasıl yapılması gerektiğini ve işin önemli detaylarını bilmez. Bilmediği, acemisi olduğu işi yapmaya girişen kişi de faydadan çok zarara yol açar. Bu gibi durumlarda “Acemi marangozun talaşı tahtasından çok olur” atasözü kullanılmaktadır. İşin ehli olmayan kişilerin zararı olması nedeni ile bir işi ustasına, uzmanına yani ehline yaptırmak gerekir.
Acemi Marangozun Talaşı Tahtasından Çok Olur Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Yapmakta ya da yaptırmakta olduğumuz bir işi acelesi ya da daha karlı gelmesi nedeni ile acemi birine yaptırmak ya da kendimizin yapması daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Daha az zararla kapatmaya çalıştığımız işimizi daha büyük zararlar ile sonuçlandırabiliriz. Bizim bilmediğimiz ya da iş hakkında yeterince tecrübesi olmayan birine bir işi teslim etmek her zaman büyük bir risktir. Bu nedenle yapılması gereken işi bilmiyorsak yapmamalı, yaptıracağımız kişiden emin değil ve tereddüdümüz varsa yaptırmamalıyız. Faydadan çok zarara aynı zaman da zaman kaybına neden olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İşin ehli ve iş hakkında tecrübesi olan bir kişiye işi teslim etmek her zaman daha hayırlıdır. “Acemi marangozun talaşı tahtasından çok olur” atasözünde de anlatılmak istendiği gibi işimizi acemi insanlara teslim etmemeliyiz. İşimizi garantiye almak ve riske atmamamız geriz. Kar etmeye çalışırken daha çok zarar etmemenizi sağlar ve işin ehline işimizi teslim etmek her zaman çok daha sağlıklı olur.