Al Malın İyisini Çekme Kaygısını Atasözünün Anlamı Bir şey satın alacağımız zaman her zaman iyi ve kaliteli olan alınmalıdır. Çünkü iyi ve kaliteli olan eşyayı yıllarca kullanabiliriz. Eğer ucuz olan malı alırsak bizi yarı yolda bırakabilir. Ucuz mal ucuz maddeden üretilmiştir ve kaliteli olma olasılığı çok düşüktür. Kalitesiz ve ucuz…
Ek Tohumun Hasını, Çekme Yiyecek Yasını Atasözünün Anlamı

Ek Tohumun Hasını, Çekme Yiyecek Yasını
Türk toplumunda büyüklerimiz kavramı çok önemlidir. Büyüklerimize, atalarımıza saygı göstermek toplumda değişmeyen kurallardandır. Atasözleri ve deyimlerde; geçmişten gelen yaşanmış olaylara karşı sarf edilen öğüt verici kelâmlar olarak günümüze kadar kuşaktan kuşaktan ulaşmıştır. Atasözleri adından da anlaşıldığı gibi atalarımızın deneyimlerinden ortaya çıkmıştır.
Ek Tohumun Hasını, Çekme Yiyecek Yasını Atasözünün Anlamı
Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını atasözünde vurgulanmak istenen her işin öncesinde hazırlık yapılmasıdır. Bir işe pat diye girmenin doğru olmadığı, işin öncesinde iyice alt yapısının hazırlanması gerektiği anlatılmaktadır. Bir işin temelinde sıkıntı varsa o iş iyi gitmez bu yüzden işin hakkının verilmesi için öncesinin sağlama alınması gerekir.
Bir anlık hevesle bir işin olmayacağı, işin olması için çaba sarf edilmesi gerektiği sonucu da çıkarılır. Ayrıca çıktığın yolda yoldaşın da iyi seçilmesi gerektiği ve seni yarı yolda bırakmayacak doğru kişiyi bulmanın önemi belirtilmiştir. Ekilen tohum kötüyse, çıkan ürünün de kötü olması kaçınılmaz bir gerçektir. Bir işe başlarken nitelik aranmalıdır. Eğer nitelik yoksa; başlanan iş için sonuç daima hüsran olur.
Ek Tohumun Hasını, Çekme Yiyecek Yasını Atasözünün Kısaca Anlamı
Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını atasözünün kısaca anlamı ise; İyi iş çıkarmak isteyen, alt yapısını ona göre hazırlamalıdır. Ne kadar kaliteli ve özenli başlangıç yapılırsa, sonuçta o derece başarılı olacaktır.