Laf Lafı Açar Atasözünün Kısaca Anlamı Karşılıklı sohbet, muhabbet edilirken sohbet uzadığı zaman “laf lafı açar” deriz. Aslında bu söz atalarımızın söylediği ve bir sohbete başlandığı zaman konunun hiç akılda olmayan konulara kadar geldiği, zaman varken birçok konunun konuşulduğu, konuştukça daha fazla konuşulduğunu anlatmak için kullanılmaktadır. Laf lafı açar sözü…
Lakırdı Lakırdıyı Açar Lakırdı Bilmeyen Meclisten Kaçar Atasözünün Anlamı

Lakırdı Lakırdıyı Açar Lakırdı Bilmeyen Meclisten Kaçar
Lakırdı lakırdıyı açar lakırdı bilmeyen meclisten kaçar atasözü güzel konuşmanın ve muhabbet etmenin öneminden bahsediyor. Güzel söz söylemek ve iyi muhabbet etmek herkesin yapabileceği bir şey değildir. Herkeste böyle bir yetenek olmayabilir. Konuşmayı ve muhabbet etmeyi bilmeyenler de söz meclislerinden ve ortamlardan kaçar.
Lakırdı Lakırdıyı Açar Lakırdı Bilmeyen Meclisten Kaçar Atasözünün Anlamı
Güzel bir konuşma tek bir güzel sözle başlayabilir. Böyle bir söz duyulduktan sonra laf lafı açar ve pek çok kişinin katıldığı iyi bir konuşma ortamı oluşur. Ardından muhabbet etmeyi bilen herkes konuşmaya katılır ve bir söz meclisi oluşur. Bu mecliste konuşmak için muhabbet etmeyi bilmek ve içten konuşmak gerekir. Böyle konuşmayı bilmeyen bir insan da konuşma ve söz meclislerinden kaçmayı seçer. Söyleyecek fazla bir şeyi olmadığı için muhabbet edilen ortamdan uzaklaşır.
Lakırdı Lakırdıyı Açar Lakırdı Bilmeyen Meclisten Kaçar Atasözünün Hikâyesi
Lakırdı bilmekle bu atasözünde güzel konuşmayı bilmek ifade edilir. İyi, yerinde ve güzel kelimelerle konuşmayı bilen insanlar hoş muhabbetli ve hitabeti güzel insanlardır. Böyle insanlardan oluşan bir toplulukta da tekbir laf bile uzun ve güzel sohbetlerin doğmasını sağlar. Daha sonra iyi konuşabilen herkes de bu muhabbete katılır ve söz meclisi daha da güzelleşir. Bu durumda da konuşma ve kelimeler konusunda yetersiz olan kişiler muhabbete katılamadığı için o ortamdan kaçar.